01.30:

Husse, husse! Vakna! Jag måste ut, uut!

Men Z, klockan är bara barnet och det är varmt och skönt i sängen. Gå och lägg Dig!

Husse, jag måste ut! Och jag vill inte bli kliad eller lägga mig!

Efter en sådan dialog återstår endast att gå upp, konstatera att det är mörkt och fem  minusgrader, klä på sig, ta fram  koppel, ta ner nycklarna från kroken, trycka upp hissen, trycka ner hissen, öppna ytterporten som är olåst, stappla ut på gatan, vänta på det som  numera på sjukhusspråk heter elimination  men som förr hette urin och avföring. Konsistensen på avföringen beskrevs med ett stående, halvliggande eller liggande streck. Vi går upp mot den avrustade marknadsgatan, kommunen har redan sopat upp resterna och Z kammar noll. Krogarna avfolkas och vacklande gestalter kommer emot oss, försöker sjunga någon hit vars melodi och text för dem och oss är obekant. Z morrar dovt och svansen står rakt upp.  Han drar husse till Stortorget, inte heller där finns något matnyttigt. En traktor brummar förbi. Vi viker av ner mot Konserthuset, genom Konserthusparken och sedan hem. Z somnar raskt i sin korg och snarkar ljudligt. Jag hittar en bekväm sovställning och somnar.

Efter 4-5 timmars vederkvickande sömn väcker vi varandra, äter frukost, läser nyheterna respektive övervakar trafiken. Därpå är det dags. Ut i skogen ska vi gå och där träffar vi pinnhunden Molle och hans matte. Vi slår följe, går och samtalar om ditt och datt, förfasar oss och gläder oss åt veckans händelser. Pinnhunden kommer fram med den pinne jag skall slänga, han är outtröttlig. Försvinner en pinne hittar han en ny. På återvägen ser vi E och Kerstin och de tre hundarna säger hej till varandra fast på ett språk vi inte förstår.  Strax därefter skiljs vi åt. Hem till lunch och liten tupplur, det kan behövas efter nattpatrullen .

Eftermiddagen förflyter lugnt. Då vi i morgon ska få vårt kök uppgraderat flyttar husse diverse porslin, bestick, kastruller. Vardagsrummet ser just nu ut som ett loppis. En liten eftermiddagspromenad piggar upp.

Vi passerar en hårsalong, som annonserar om något revolutionärt hårmedel som är inledningen på en hårreligion.  Väl hemkommen tittar jag i spegeln. Den religionen är inget för mig.

Så är denna dag nästan slut. Middag för två serveras i köket. Z och husse leker kurra gömme, tittar på TV-nyheterna och gläder oss åt stavhopparen Alhaji Jengs framgång. Sista avsnittet av ”Pilgrim”  vill husse se men dessförinnan  kommer kvällspromenaden.

Så slutar denna dag för Zorro och husse.