För några veckor sedan var det villa och hälsomässa i residensstaden på slätten. Vi hade inget bättre för oss på lördagen utan vandrade dit. Kanske de hade någon praktisk grej av något slag men icke.  Några sålde villalarm men det var inget för oss. Flera jacuzzis visades upp. Nu har vi inte villa och inte heller ett nog stort badrum för sådan lyx. En vedeldad badtunna  för sommarbruk hade varit mer lockande. Tänk att tidig vår och sen höst kunna plaska i varmt vatten med snöflingor i håret.

Sekatörer och sågar fanns i olika storlekar och utföranden men vårt behov av dylika är blygsamt. Hurtiga försäljare tyckte vi skulle skaffa oss fler program till vår TV. I och jag har tidigare diskuterat behovet men inte blivit överens om detta.

I en korg låg två små illrar och sov. Matte Anette var diplomerad djurkommunikatör och kan hjälpa oss att kommunicerar med våra husdjur.  Hon kan även förmedla kontakten med avlidna djur.  Jag tycker nog att jag kan kommunicera med Zorro även om han är fåordig och mes intresserad av mat och….

Denna Anette är säkert en god lyssnerska som läser av samspelet mellan djurägare och djur och återför det till matte/husse. Det är inte de sämsta och inte tar hon hutlöst betalt.

Värre var det par som  saluförde” QRS”,  pulserande elektromagnetiska fälts (PEMF) stimulering. För ett pris på 30000 kr kunde vi få en filt som innehöll ett nätverk av kablar, anslutna till någon mackapär. Denna anordning skulle få ett elektromagnetiskt fält att pulsera genom filten, låg man då på filten vandrade vågorna över kroppen.  Det vandrande kraftfältet skulle då påverka alla kroppens celler ”och återställa hälsosamma elektromagnetiska värden”.

Försäljarna refererade till professorer  från bland annat universitet i Graz,  München, Newport, Belgrad. Ingen av dem var professor i medicin. Några medicinska referenser kan jag inte hitta. Förvisso kan vi påverkas av elektromagnetiska vågor men då betydligt starkare, Att ”QRS” kan ladda celler med energi är ren bluff. Elektromagnetiska kraftfält används i mikrovågsugnar. I betydligt lägre doser riktade mot hud kan de ha en värmande effekt, som vetepåsar.

Jag tubbades av I att pröva att sitta på en QRS-filt, draperad i en vilostol. Visst kändes det efter en stund avslappnande, även lagom uppvärmda vetekuddar ger samma effekt. En varm valp eller katt i knät känns ännu bättre!