Denna vackra söndag förmiddag åkte vi ut till Glashyttans ridhus bortom Labbetorp. Vi hade en vägbeskrivning som vi följde. Det blev glesare mellan husen, så flera kilometer skog. Men så dök en rosa herrgårdsbyggnad upp och bakom den något som kunde vara ett ridhus. Det var ett ridhus  med hästhagar omkring. Vi svängde ner till en parkeringsplats och hittade där några av våra lagottovänner och instruktören med sina tre bordercollies.

Plötsligt hördes ett arkaiskt trumpetande. Tranor! På ett fält en bra bit bort gick fyra tranor och betade. Plötsligt  virvlade de runt i en yster dans och försvann i ungskogen. De är blyga.

Så dök den ena lagotton efter den andra upp, de hade med sig mattar och hussar. När alla kommit tog vår instruktör kommandot och berättade om agility, hinderlöpning för hundar. Med hjälp av sina hundar visade han och de hur det gick till. Sen blev det våra hundars tur.  Hoppa över hinder var en smal sak för
Z, han har tränat höjdhopp länge. Men att gå balansgång var inte lika lätt, kanske han tittade för mycket på matte.

 

Att springa genom en tunnel, det var inte precis han ville men var husse i andra änden, med hundgodis, gick det bra.

Sen blev de fikapaus och han är en duktig fikahund. Och efter fikat blev det lite mer träning.Men sen var Z och alla hans ”kusiner” trötta och ville nog hem till korgen. Z somnade i bilen, vaknade när vi kom hem, väl hemma släckte han törsten och gick så och la sig igen. Och matte och husse behövde också var sin tupplur.