Vi tre, I, Z och jag tar vår promenad genom stadsparken. Visst börjar det knoppas på magnoliorna och buxbomen har små musöron. Snödroppar och vintergäck breder ut sig alltmer men också sticker en skygg dvärgkrokus upp sin blommar. Visst har våren kommit men det kan komma bakslag.  Vi följer ån uppåt, kommer över i slottsparken. En motorsåg viner i luften, var är mannen. Sågaren hittar vi högt uppe i ett träd., Den ena grenen efter den andra dimper ner på marken. Det ser litet vanskligt ut, men han har livlinor, klätterskor och hjälm. Men måtte hans mamma inte se honom!

 

På kvällen talar Stefan Löfven om skolan och det gör han bra. Klasserna bör minskas. Det är viktigt att höja lärarnas status och lön. Vi behöver fler välutbildade lärare och möjlighet till karriär och detta är viktigare än skattesänkningar. Barnen ska garanteras läxhjälp och det är skolans ansvar att ge dem detta. Någon dag efter kommer alliansen med samma löften.

Nu har våren kommit med soliga dagar. Z och jag gör en långpromenad jag inte tror mig orka med, Z är övertygad.  I trädgårdarna utmed ån blommar krokus och sälg, tulpan- och påskliljor sticker  upp sina blad. Hem kommer vi trötta och nöjda, lagom till lunch. Därefter en god och skön tupplur för oss alla.

Flera dagar i rad är det bra väder och sol men blåsten finns där. En natt och förmiddag öser regnet ner,  Ån  är bred och forsarna mullrar.

 

Det är inte läge att gå utan strumpor och skor. Säker kan jag vara på att närkingen håller med om det vackra vädret men lägga till ”Nu ja”