Allt har sin ände, även denna sommar. Nu stänger vi vår skola och hoppas kunna återvända till en ny vår. Båten upptagen, tvättad och lagd på mage. Vattnet måste stängas av och rörsystem och varmvattenberedare tömmas på sitt innehåll.  Den prosaiska dasstunnan ska bytas till en rentvättad dito.

Att tömma och byta dasstunnor tillkommer husets herre och i min familj ska då historien åter berättas: Storebror har haft bridgegäster i dagarna sju, tunnan blivit full. Tillsammans med en av gästerna bär han den försiktigt till det djupa hål där innehållet stjälpes ner.  En av damerna kommer sniffande och frågar vad de gjorde. På ren småländska kom svaret: Det skall Du sk-ta i.

Nu kommer innehållet att stå och mogna ett år för att bli jordförbättringsmedel men först efter ytterligare ett mogningsår i kompost.

 

 

Östersjön har vi sagt adjö till. I har tagit en sista svamptur med Z. Två kantareller!  Men Z h ar grävt upp sina falska tryfflar och smaskat i sig dem.            

På eftermiddagen bjuder vi våra goda grannar på fika, Z är överlycklig att få rå om dessa hans speciellt goda vänner.  När de så går och vi följer med dem ut passar han på att äta upp två skivor av mattes goda kaka.

Så sänker sig solen ner bakom trädtopparna, matte lagar en kycklinggryta under Z:s överinseende. När vi ätit färdigt och diskat packar vi så mycket vi kan inför resan hem. Resten tar vi i morgon inklusive avstängning och avtappning av vattnet.