Nej, det var inte någon mus, råtta eller annan gnagare som saboterade min internetanknytning. Inte heller var det en  virus eller bakterie. Det var en tvärböj eller knick. Ibland var böjen inte så böjd eller knicken inte så knick och då fungerade det, men inte om knicken var en riktig knick. För två dagar sedan kom två tekniker för ena företaget, de kunde inte hitta felet. De tillkallade en tekniker från andra företaget men innan han kom hittade de böjen eller knicken, detta åtgärdades. Efter detta  fungerade min trådlösa anknytning  men inte kabelanknyningen. Den tredje mannen funderade, öppnade datorns internetprogram och hittade att ett kryss hamnat på fel ställe.

Så nu fungerar det igen! Som acklimatiserad närking tillägger jag ”Nu ja!”.

Egentligen har dessa tekniker varit tålmodiga och omsorgsfulla. Fel som kommer och går är svåra att diagnosticera. Precis om när någon söker för våldsam hjärtklappning, men när ekg kopplas upp har hjärtat slagit om till normal takt och rytm.

Den observante ser säkert att det inte är en mus jag avbildat, det är en sork. Vår Grand Old Lady var litet bekymrad för de genmodifierade sorkarna jag skrev om i somras, de fick inte vara monogama eller polygama, vilket det nu var.  I alla fall, en sork tog livet av sig i vår vattentunna och det var överlagt. Sorkar klättrar inte i trappor, de gräver.