Omväxlande sol och regn, temperatur lätt under eller över nollan. Det laddar för halka i stadens utkanter och i skogen. Men det finns ingen återvändo, Z måste ut flera gånger varje dygn. Och jag får vara glad att jag orkar. Denna dag lyckliggjorde jag några hundälskande grannar. De fick gå ut med Z när jag själv var hos sjukgymnasten för att få en genomgång av lämpliga rörelser för min höft.
Passade på att göra en avstickare till bokhandeln, den årliga bokrean startade denna dag. I och för sig, det är inte böcker jag egentligen lider brist på, det är tid att läsa dem. Ändå kunde jag inte låta bli att titta in. När jag fann att det var långa köer till kassan gav jag upp. Det finns ju ett bibliotek och pocketböcker. Och våra bokhyllor är överfulla. I vår stad kan vi också låna e-böcker via nätet.
Dagen efter gick jag förbi bokhandeln. Kunde inte motstå. Det var inga köer och jag hittade några böcker till facilt pris. Bra att ha när jag åker tåg, boken kan lämnas när den är färdigläst.
De livliga diskussionerna om pensionsålder har lagt sig, Fredrik Reinfeldt hade släppt sin försöksballong. Stefan Löfven, den nye partiledaren (S), har gjort en annan analys. Det gäller att skaffa fram nya arbeten och att öka innovationen i industrin. Blir det ont om arbetskraft får arbetsgivare tänka om, anställa äldre, anpassa arbetsplatserna för äldre och för funktionshindrade. Kommer det inga nya jobb och pensionsåldern höjs, blir det inga nya arbeten för de unga.