Härom morgonen vandrade Z och jag Drottninggatan norrut. Det var mulet och vindstilla, temperatur kring nollan.  Z nosade omkring , markerade här och var samt uträttade annat där.  

Då, plötsligt, en koltrast flöjtade fram några korta vårstrofer . Visst var det en uppmaning att vara optimist, det blir vår till slut.

 

 

Andra optimister är några tvåbarnsmammor och fyrabarnsmammor som startat ”Target Aid”, en plattform för att skänka pengar på ett nytt sätt. Du öppnar ett konto på Target Aid, ”TA”, sätter in pengar på detta, antingen som en engångssumma eller månatliga insättningar. Sedan bestämmer Du vilka projekt Du vill stödja i vilka organisationer. Du kan välja om Du vill stödja hela organisationen eller bara ett av deras delprojekt och med hur mycket. TA tillhandahåller en förteckning av organisationer med ”90-nummer”, alltså kontrollerade av Svensk Insamlingskontroll. Du kan också starta egna insamlingar som sedan TA administrerar.

TA lovar sedan att hålla Dig uppdaterad om hur projekten går och Du kan avbryta Ditt engagemang om Du är missnöjd.

Inget är gratis, det kostar tre procent av förmedlat kapital.

Target Aid AB är ett registrerat bolag och har som målsättning att bli stort och internationellt och berika sina aktieinnehavare. Till TA:s heder, de spelar med öppna kort.

Full av förvåning har jag tagit del av deras information men kan alls icke förstå att de behövs. Jag har inga problem att skänka pengar till organisationer jag tror på och sympatiserar med.

 

Finns det mer att glädja sig åt? Jo, solens uppgång!