IMG_0002

Livet är orättvist och det gäller att handskas med detta. En av orättvisorna består i viktens uppgång under julhelgen och den uteblivna nedgången trots nyårsnattens löften. En månad efter jul och trånga byxor, vad gör man då. Redan några dagar före jul insåg vi vad som kommer att hända. Fanns det någon lätt väg att gå? Kanske det fanns några piller att ta för att midjan ska återkomma. Vi tror ju på piller eller hur?

Sedan 1800-talet har läkare, charlataner, bedragare och lycksökare länge sökt efter medlet som skulle hjälpa människor, framför allt kvinnor, att gå ner i vikt. Dragerade binnikemasksägg, cigaretter, magnetism, radonhaltigt bordsvatten, hypnos med flera provades. TNT eller trotyl sedan man sett att kvinnorna i ammunitionsindustrin magrade kraftig. Den medicineringen slutade med en skräll, kvinnorna dog av leversvikt

Många mediciner har sedan dess haft sin uppgång och nedgång.   Amfetamin togs fram mot astma men hade en kraftig uppiggande effekt. Under andra världskriget användes medlet för att soldaterna skulle vara vakna länge. Piloter fick amfetamin för att inte somna vid spakarna under långflygningar.  Hungern minskade eller försvann. Det var ju som hittat för bantning. Kilona försvann samtidigt som man var uppåt. Men till det goda kom det verkligt onda, amfetamin är oerhört vanebildande.

Nya men besläktade medel kom till. De skulle inte vara vanebildande. Det visade sig dock att hungerdämparna också var uppiggande och gav en kick. Inget av dem blev godkänt.

Nu finns många piller som sägs vara viktreducerande.  Oftast ger  de  en viktminskning  på2-4kg,  så är det stopp.

Det som är hållbart och bra är god och genomtänkt kost i lagom mängd.  Klokt är att förena det med tio-metoden, tag inte om!

För att framgångsrikt banta fordras, förutom goda kostvanor, motion. Motion kan innebära en promenad på 30-60 minuter per dag och det gäller att gå i rask takt. Gym kan också vara bra, då kan vi gå igenom fler muskelgrupper. Skrattmuskeln tränas i den avslappnande bastun.

Hur det gick med vårt bantningsförsök med piller? Bara piller ger ingen framgång. Motion och kost ger oftast resultat, resultatet påverkas inte av piller!

IMG_0001

Vi  behöver inte se ut som sylfider, litet rondör är inte alltid fel!