IMG_NEW

Innan vi är riktigt vakna går vi ut. Husse har visserligen inmundigat en stor latte och en liten macka, Z vatten och en del av H:s macka, men inte räcker det. Sopmaskinen väsnas bortöver och avlägsnar spåren av dem som inte lyckades träffa avfallstunnan.

Ordning och reda tycker Z och kvitterar aftonens notiser. Vi går på stadens affärsgator och kan inte låta bli att titta i skyltfönster. Vi noterar att det är mest damkläder som skyltas och därmed förmodligen säljs. Herrkläder är nästan raritet, ett skyltfönster med herrunderkläder  finns inte i den merkantila världen. Finns det herrkläder i skylten  är de skrynkliga, har månne skyltdockan rumlat om i natt. Blött har det nog varit, kavajerna sitter illa och ser ut som förvuxna mässjackor.

Staden vaknar långsamt. En och annan hund är ute och luftar sina människor. Cyklisterna börjar vakna och ofta är det vårdens kvinnor som trampar på för att hinna. Enstaka tomburks-samlare går med sina säckar och käppar för att leta efter omsättningsbara burkar eller flaskor. Inspektera.

Slottsparken med sina lummiga trän och inbjudande buxbomshäckar blir vårt mål. Vi är ensamma där, någon sen aftonfiskare har glömt sitt spö och flaskan.

Frukosten borde locka men ack nej! I dag veterinärbesök och blodprovstagning för levern.