jesus

 

Så här till jul trodde jag att det troskyldiga barnasinnet skulle ta överhanden. Vi firar ett litet oskyldigt barns födelse med all den glädje som hör till. Det föds i fattigdom men i glädje. Läs julevangelium!

Så tar sig ett handelshus före att i en julannons avbilda en liten brun pojke med mörkt hår, i vitt nattlinne och krönt med en ljuskrona. Detta tilltag startar en storm av hat och fördömanden på nätet. Att så avbilda det svenskaste av allt!!

För länge sedan levde i Sicilien en ung kvinna, hon hette Lucia, ljuset. Hennes mor blev allvarligt sjuk. Lucia bad för henne, vallfärdades med henne . Som ett under tillfrisknade modern. I sin stora tacksamhet skänkte då den unga kvinna sin hemgift till de fattiga och sjuka. Detta förtretade den tilltänkte och penninghungrige maken att han satte henne i fängelse, sticka ut hennes ögon, hotade sätta henne på en bordell eller bränna henne på bål. Den viljestarka unga kvinnan överstod allt. Slutligen mördade mannen henne med en dolk. Lucia blev så helgonförklarad.

Denna renhjärtade kvinna skulle säkert inte missunna ett litet barn som var mörkt eller ljust, flicka eller pojke, att bär hennes krona.