Vi förbereder hösten i vår skola. Städning inne och ute, en näst sista gräsklippning genomförs av  I. Kommande helg skall  dottern K och fem väninnor låna huset för  kräft- och grillfest. Då måste bekvämligheterna fungerar. Men är det inte ett litet läckage på vårt vattenfilte? Jo,minsann. Det är många kopplingar att hålla reda på. Filterhuset är inte helt tätt. Drar åt ”topplocket” men det låser sig. Andra kopplinmgar protesterar genom eget läckage. Till slut ger jag upp, tar bilen in till Gamleby för att köpa nytt filterhus. Om en halvtimme stänger de, det är bråttom. På vägen in noterar jag att en ko står ensam och glor på mig och andra förbipasserande. Hennes flock ligger långt borta och idisslar fridfullt.  Tankar föds. Är det en tjurig ko, en mobbad ko eller en ko som är förmer.

Trots byar med kraftigt regn kommer jag fram precis innan affären skulle stängar. Köper ett filterhus och återvänder glad hem. Men ropa inte hej förrän …   Anläggningen vill inte fungerar, ny gamlebyresa nästa morgon, inköp av nya kopplingar och får tips. Och på mindre än en halvtimme får jag allt att fungera. Heureka utbrister jag glatt.

Nästa uppgift är att laga solseglet, fixa till ett långt ”grytunderlägg” på bordet under seglet,  flytta in arbetsbänkar, ställa undan kompostkvarnen, aska ur kamineroch sätta upp ett rep som ledstång till”snickarboa”.  Efter detta smakar middagen gott, falukorv med wookgrönsaker. Disken blir min och sedan dags för TV-nyheter.

I morgon kommer sotaren!