Vi kom ner till vår skola strax efter midsommar, min nyopererade höft behövde vila. Därmed missade vi också midsommarfirandet på Vedudden tillsammans med ”nya släkten”.

Johannesörten hade brett ut sig och sällan har jag sett så mycket blåklockor som det nu fanns. Gulmåran öppnade precis sina blommor och utmed vägar och stigar kunde vi njuta av den diskreta sötaktiga doften. Den har nu blommat i över en månad men nu är det snart överblommat.

klöver gulmåra_0006

Doften fick mig att tänka på vännen Oves berättelse, här på ”Mitt nu”, från de provencalska bergen, dess rosodlingar och parfymtillverkning. Men Ove, väldoften från gulmåran kan tävla med parfymdoften från vackra små flaskor.

Denna sommar är våra rosors sommar, aldrig har klängrosorna varit så praktfulla, de har nästan nått taknocken.

IMG_0165

 

Borstnejlikor är alltid vackra men de var svåra att få tag på. Och när vi nu kom ner nästan exploderade nejlikebeståndet och dolde vinbärsbusken.

 

IMG_0157

Borstnejlikor, eller studentnejlikor,och klängrosor har jag med mig från mina ölandska somrar-

om konvalescent har jag försökt r öra mig så mycket jag orkat. Z och I har vakat över mina promenader. En av vägarna går utmed Pelles klövervall. Klöver och gulmåra, det är sommar. Men det var ont om små humlor som skulle dricka oss till.

När vallen tar slut går en väg ner till sjön och här når vi en favoritplats för oss tre.

 

IMG_0211_0011

Z älskar att sitta på en brygga och försjunka i tankar. Kanske drömmer han om släktens jaktmarker vid floden Po. Vi gör honom gärna sällskap.

Vissa dagar har det varit skönare att sitta inne

IMG_0207_0015_redigerad-1

.

Även för en vattenhund

IMG_0001_redigerad-1