Väl hemkomna från Mallorca for vi ner till vår sommarskola. Den skulle nu få hjälp att övervintra. Kvarvarande trädgårdsstolar och bord togs in, gammalt ris eldades upp. Fönster kollades, bodarna städades.  Vi hann också med en gemensam höstpromenad, dock orkade jag inte så långt. Det gick lättare på Mallorca, där var det varmt och gott. Vi for också ut till Flatvarp för att njuta av Östersjön och skären.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Solen gick tidigt och la sig och vi tände ljusen vid höstsupén.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så kom avresedagen. Asken började tappa sina blad och den bleka morgonsolen trängde genom dess krona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi packade bilen, stängde av och tappade ut vattnet.  Så började hemfärden. I nordväst stod molnen hotfullt mörkblå.

Vi gjorde det vanliga uppehållet hos Mac Donald, här kunde Z göra oss sällskap vid lunchen. Hem kom vi, lastade ur bilen, bar upp lådor och kassar, packade upp, sorterade kläderna, mycket skulle tvättas. Efter vår middag började solen sänka sig. Z och jag tog den vanliga kvällspromenaden och så var det dags att gå till sängs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nästa morgon gick jag till mitt gym. Hösten hade verkligen kommit. Gräsmattorna var frostiga och himlen höstgrå. Solen fanns någonstans bortom molnen.

oktoberrmorgon

Morgonen därpå gjorde jag min torgrunda, det fanns mycket rotfrukter, grönsaker, äpplen, plommon,  päron och vindruvor. Var gång jag torghandlar tänker jag på min farfar, han tog sin morgonpromenad till torgen och köpte in grönsaker, frukt, kött och fisk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hösten är ganska trevlig, trots allt. Men med närkingens reservation ”nu ja”.