Just nu har Jimmie Åkessons röst tystnat. Han har talat på Våghustorget, enligt lokalpressen var det jubel och burop. Själv hade jag ingen längtan  att höra hans budskap, han kan inte övertyga mig, tyvärr kan jag inte övertyga honom.

I går kväll såg jag på ”Uppdrag granskning”. En späd 18åring dödades i Syrien, han hade lockats dit för att försvara kvinnor och män mot misshandel, våldtäkt och död. Han hade ingen anknytning till landet, han slogs för Jihad och utlovats att komma till paradiset med dess ljuvligheter som mjölk, vin som man inte blir berusad av, stekt lamm, unga jungfrur med mera. Han skulle också få ta med sig släktingar.

Att han för att nå detta måste skada och döda motståndare som barn, kvinnor och män, som tillhörde de andra rebellgrupperna tänkte han nog inte på. Att han var med och förödde ett helt land förstod han inte. Det är gåtfullt hur han kunde ha indoktrineras här i Sverige. Givetvis finns det ingen i moskén som är ansvarig men inte heller någon som vill berätta varför det kan bli på detta sätt.

Jag tror inte Muhammed med Jihad menade att 18-åringar skulle indoktrineras att begå vålds-handlingar, om det inte är självförsvar. Jag tror de allra flesta muslimer i vårt land är som Du och jag och inte vill att deras 18-åringar lockas att delta i grymma och meningslösa krig. De har sökt sig hit för att undgå förföljelse, misshandel och bråd död.

I förrgår var det styrelsemöte, två av medlemmarna är muslimer. Den ene kommer från Syrien, den andre från Somalia. De kom hit som flyktingar, har anpassat sig till och är en tillgång för det svenska samhället. Ständigt får de bud att kvarvarande vänner och släktingar svälter, misshandlas och dödas.

Glöm inte att rösta på söndag.