För 21 år sedan for B, I och K till den vackra ön Capri. Vi bodde på hotellet Caesar Agosto, alldeles där den slingriga vägen från  Capri kommer fram.  Det var ett pampigt gammaldags hotell, det finns fortfarande kvar. Från hotellet hade vi en vidunderlig utsikt över Neapelbukten och i fjärran syntes Vesuvius.

Neapelbukten

Det var sista veckan i april men ovanligt kallt. Med hjälp av vår guide B fick vi elelement till rummen. Vid något tillfälle fick vi också en värmande whisky.

Varje morgon kunde vi se ut över bukten och hoppas på bättre väder.

Sundet mellan Capri och fastlandet vaktades på båda sidor av branta berg.  Enligt en urgammal folksägen var det här Odysseus seglade mellan de onda jättarna Scylla  och Charybdis.

Mitt på dagen såg sundet beskedligt ut.

IMG

Men tidigt på morgonen ”ilsknade” det till.

Capri0002

I morgondis och hotande morgonregn mildrades landskapet

Capri0003

Eller försvann i töcken

Scan10020

Kvällsljuset kunde vara riktigt romantiskt

Scan10024

Genom detta sund kom kanske Odysseus och säkert andra greker. Ganska säkert kom här också amiralen Horatio Nelson 1798 på väg till Neapel för att driva ut fransmännen. Fem år tidigare hade han där träffat Emma Hamilton. Kanske var det på Capri de nu mötte varandra. Han var nu enögd, enarmad och saknade en del tänder. Säkert blev Emma förskräckt av anblicken men ändå förälskad. De blev ett par.