De sista fjorton dagarna har varit välfyllda med endast kortare pauser. På Idas morgon vandrade vi genom city för att överlämna vårt partis valsedlar till en vallokal. Sedan, ledda av Z, gick vår väg till VALLOKALEN. Utanför denna stod en ensam miljöpartist som delade ut MP-valsedlar till behövande. Vi behövde inte dem men av artighet tog vi emot dem. Endast en röstande var före oss, det var förre landshövdingen Sigvard. Undrar om han fick legitimera sig. Z och husse väntade utanför medan Matte röstade, sen var det husses tur.

Så återvände vi hem för valkaffe men snart fick Matte gå till ”sin” vallokal och dela ut valsedlar. Där stod hon så i två timmar tillsammans med en MP-flicka. Z och husse passade på att åka ut i naturen. Vid den gamla herrgården pågick hästtävlingar, sällan ser man så mycket hästar på en gång. Vi ställde bilen på den vanliga parkeringen och strosade uppför den svarta ån. Höstfärgerna hade ännu inte kommit och morgonen var behagligt sval. Vi talade om ditt och datt. Någon enstaka hund passerade med sin husse och/eller matte.

Allt har sin ände frånsett den berömda korven, den har två. Vi for hem till lunch och matte kom från sitt valpass.  Yoghurt och en macka smakade bra och därefter den välgörande tuppluren. Sedan fick husse ta sitt pass som (S)-sedelsutdelare. De flesta tackade vänligt nej. Det fanns ju sedlar i lokalen och alla hade väl fått röstsedlar hemsända.

Vallokalerna stängde och så var det dags för valvakan. Den var ingen höjdare. Resultatet gjorde endast Sverigedemokrater glada

Dagen innan var det bilrace utanför våra fönster, det var störande med vinande, tjutande, brummande, smällande och andra oljud. Uppenbarligen var det populärt att stå där och titta. Det fanns inga bra hörselskydd åt Z och han uppskattade inte nöjet och vägrade gå ut på k-promenad Efter fem timmar tog oväsendet slut.

Veckan innan  ägnades åt politik på gräsrotsnivå och en gårdsfest .  På lördagen deltog vi i en arkeologisk resa eller exkursion. Vet man var man ska leta kan man finna! Z var hos sina favoriter i Mora by. Vi var då hemkomna från en Skottlandsresa.

Där pågick också en valkampanj, skulle Skottland bli självständigt? Vi såg inte så mycket av valkampanjen men vår guide talade desto mer om valet. Utmed vägarna hade många  satt upp skyltar i sina fönster, Ja eller Nej.  Varje JA-skylt hälsade han med ett högljutt Ja. England och engelsmän hade han inte något till övers för.

Vi träffade urbilden för Highland Cattle:


Och i den lilla staden Callender prunkade rosorna.

 

Här föddes drottningsmodern

Och i parken står staty av Gustaf Adolph som mycket ung?

En klassisk bild från högländerna är ett måste!

Som avslutning kommer Queens View