Vaknar av en konstig dröm. Jag skall vara med på ett möte i Arboga. Enda möjligheten att hinna dit är att åka bil och den enda bilen jag kan använda är en stor lastbil. Jag klättrar upp i förarhytten, startar den kraftiga motorn och kommer ut på vägen. Lyckligvist vaknar jag innan jag förorsakat någon olycka. Men fortfarande kvar i drömmen, vad är det jag skulle göra och varför?

Till all lycka vaknar jag helt men omtumlad. Först efter en stor kopp te och en smörgås kan jag samla ihop krafterna och bege mig till gym. När jag kommer upp för backen till Våghustorget ser jag i motljus en skara unga flickor i böljande svarta kläder. De är som unga flickor brukar vara, skrattar, viskar, knuffas, fnittrar och hojtar.  De väntar på bussen som ska föra dem till skolan och kunskaperna. Egendomligt att det bara flickor som väntar, i vårt jämställta samhälle borde det också varit unga pojkar som åker buss.

Strax efteråt träffar jag min gode vän P. Han kommer till fots, har litet bråttom. Han berättar att han slutat att åka bil till jobbet, går i stället. Detta tillsammans med bättre matvanor har minska vikten med åtta kilo.  Men han bär sin portfölj i ena handen och påsen med färska småfranska i den andra. Då han uppenbarligen kommer att fortsätta med att promenera tipsar jag honom om en rejäl rygga.

På gym är det ganska ödsligt. Medmänniskornas dåliga samvete har ännu inte vaknat.  Efter en lång stund dyker den bekanta sångarkvartetten upp. De väljer bland cyklar och redskap, anstränger sig lagom och muntrar upp varandra med glada tillrop. Någon brådska har de inte. När jag plågat kroppen nog simmar jag. I det lagom ljumma vattnet slappnar musklerna  av. Efter några längder  är jag färdig, går till duschen för att bli av med kloren. Då träffar jag mina vänner . De berättar att de nästa dag flyger till Ungern för att tillsammans med sin kör uppträda i någon ungersk stad .

I vanlig ordning ska de i väg till sitt café för en kopp och macka. Själv skall jag ut på hundpromenad och måste tacka nej.  På vägen hem möter jag ett gäng glada invandrarkvinnor på väg till någon kurs. Och i backen ner till huset kommer en granne.