En svart liten fågel

I gryningen vandrar Z och jag ut i staden. Enstaka bilar kör på Rudbecksgatan. Bussarna transporterar in affärernas expediter och annan servicepersonal. Omsorgens och sjukvårdens folk kom för en timme sedan.

På lördagsmorgnar brukar Drottninggatan vara nedsölad av servetter, pappersmuggar och matrester. Somliga av nattens folk har inte ens träffat munnen utan hamburgare ligger orörda i snön. Z vet om detta men är också medveten om att maten inte bör komma i hans mage. Han försöker lura husse. Det gäller att hålla i kopplet.

IMG_NEW

En svart liten fågel

Denna morgon är skräpet dolt under ett fluffigt snötäcke och Z är litet besviken. Men vad får vi se, jo, en ensam koltrast sitter uppburrad i snön. Här finns inte mycket att äta för en trast, kanske ett fruset korvbröd kan vara något?  Inte har jag någon trastmat i fickan. Så lyfter den och flaxar bort, kanske den ha något varmt skrymsle.

Z och jag fortsätter längs Drottninggatan, förbi Stora hotellet. En ensam rökare står utanför entrén, men tomt i matsalen? Vi går ner i Slottsparken, vidare förbi slottet, över den brusande ån, går igenom Henry Allards park upp till Järntorget och den fula ankan, förbi Frimis och hem.

Vad vill en trast äta funderar jag på. Tänker på alla försommarkvällar då koltrasten flöjtar. Hoppas han överlever.