Tung är oktober, mörkret sveper in oss i dysterhet. Hundpromenaderna blir ett klafsande och skuttande över vattenpölar. Men Z behåller trots allt sitt goda humör och han delar gärna med sig. Tidigt på  morgonen dyker det upp ett lurvigt hundhuvud och oftast en varm tunga , det är ett förlåtande sätt att väcka. Att han sedan, när jag kommit upp, själv går och lägger sig  och sluter sina ögon får jag ha överseende med. Kanske är det så att han tycker han vakat över familjen hela natten  och nu får husse ta över!

Mitt internet vill inte fungera. Min nätförbindelse går genom tre företag.  Stadsnät har dragit sin fiberledning till husets bottenvåning och där satt upp en station eller vad det kallas. Från denna station går det ledningar till de olika lägenheterna. Dessa ledningar leder till ett modem eller vad det nu kan heta. Denna andra nivå ägs av internetoperatören. Denne har lagt ut service på ett företag som då ansvarar för att jag får kontakt med operatören. Denna kontakt ändas i ett väggskåp med något modem-konverter-vaddetnukanheta. Tredje steget är ledningar till två internetuttag i lägenheten, dessa ledningar ägs och sköts av husägaren och service och underhåll sköts av ett tredje företag, det företag som dragit ledningarna.

Så när det inte fungerar ringer jag till internet-operatören som säger att jag skall vända mig till serviceföretaget 1. En tekniker från 1 kommer, finner att modem-konvertervaddetnukanheta fungerar och bollar över till företag 3. Därifrån kommer en trevlig tekniker som inte heller han finner något fel på sitt område utan hänvisar eller första och andra instans. Så får jag börja om från början. Så plötsligt finns ett fel som ingen kan förstå i förbindelsen mellan vaddetnuheter och pc. Jag är inte helt utan kontakt, jag kopplar in en trådlös router i skåpet och då fungerar luftledningen i alla fall. Kabeln tiger still. ¨Nu väntar jag på att tekniker 3, en tänkande och trevlig man, skall klura ut felet och avhjälpa det.

Om jag inte varit vitgråhårig redan så skulle jag blivit det nu