Ett stilla regn faller över ön och vår trädgård. Det känns inte som att det är dags att stiga upp, men min bättre hälft är redan uppe. Kanske en liten frukost kan pigga upp. Vädertjänsten har varnat för kraftig regn, det faller någon annan stans., vi har bara fått 20 mm.

Vi målade färdigt vår husvägg i går, det känns i mina ben och rygg, kan inte bestämma mig för vad som är värst. Men vi hann undan regnet.

En varm dusch, ett torrt badlakan, ett glas juice och en balja kaffe, hembakat bröd och en alvedon, det senare för sakens skull och det känns bättre. Kan inte riktigt bestämma vad som är värst, vänster ben, höger ben, ryggen eller latmasken.

Z har fått sin frukost och ber mig att följa med honom på en promenad. Zita och B är framför oss, de går ett höger varv, vi tar vänster. Vi möts på mitten, hundar och hussar hälsar på varandra, kommenterar vädret, och fortsätter på respektive varv. Regnet faller över oss,kanske mer som dimman.

I köket sitter I och slutjusterar inköpslistan, mina söner, sonhustru, barnbarn  och en kusin med man kommer till helgen. Det skall bli ”knytis” men i alla fall. Frukostar, förmiddagskaffe, eftermiddagskaffe, kvällskaffe faller på oss. Inger är i baktankar.

Strax före tio åker vi till Gamleby och dess storköp. I förser sig med en kundvagn, säger glatt hej då till Z och mig. Likt Devil och D beger vi oss ner till hamnkvarteren och dess litet ruffiga byggnader. Vi inspekterar några segelbåtar, en ett hemmabygge eller en f.d. .havskappseglare?

Mobilen ringer, I nästan färdig, vi vandrar tillbaka till köpenskapens centrum, passerar tre eller fyra loppis, en antik och loppis, ett bageri och en mack. Vi viker av från den rätta vägen för att lämna en påse i den kommunala skräpkorgen och sedan mot bilen. Där står I, förundrad.  Hon såg oss på den rätta vägen, men sedan försvann vi.

Vi stuvar in kassar, ryggsäckar och oss själva och åker hem till vårt sommarhem. Lättlunch, tupplur. Den senare blir nog mer än tupplur och ett segt uppvaknande följer.

Regnet har nästan slutat, läge för att i eldningstunna bränna mindre grenar och annat icke komposterbart trädgårdsavfall. Så är dagen nästan slut och Z snarkar på min säng.