Efter skogspromenad, lunch och tupplur beger vi oss ut mot Parken. Vi går upp mot Drottninggatan. Nästan på krönet står det en kvinna och balanserar. I vänster hand håller hon kassar, i höger en stor mugg kaffe eller läsk samt en mobil mot örat. Samtidigt försöker hon sörpla i sig drycken via ett sugrör.

På en soffa sitter en man, delvis dold bakom sitt dragspel. Han kan spela en melodi och det gör han ofta. Kanske han inte kan någon annan och dragspelet är automatiskt? Heureka!!

På gatuserveringen på andra sidan gatan tar många sitt eftermiddagsfika. Förunderligt många sitter tillsammans men talar i varsin mobil. Att vi andra kan höra halva dialogen bekymrar inte. Tänk så noga det var förr med ljudisolerade telefonhytter eller att vi stängde dörren om oss när vi ringde.

En taxi glider förbi, föraren talar i sin mobil. Unga par talar i var sin mobil. Med vem, väl inte med varandra?  Kanske lyssnar de på musik eller, hemska tanke, med ingen alls men håller skenet uppe att de har någon att tala med.  Z kommunicerar på sitt sätt, luktar och sätter lukt. Kanske han får ut mer av det än många av de mobilanvändande?

Vi fortsätter ner mot stadsparken under hundraåriga hästkastanjträd, med grenar som elefantlår, uppstöttade av pålar. Lönnarna börjar sakta sätta eld på sitt lövverk. Rönnbären lyser klarröda och kanske väntar på sidensvansarna.

Vi kommer så till stadsparken. Där strosar vi i lugn och ro. Z sniffar och snuffar. Vi sätter oss i den japanska trädgården. En ensam trollslända cirklar omkring. Sista flygningen för i år. Efter en stunds vila fortsätter vi till avdelningen för dahlior, den är fantastisk. Att Dahlior kan vara så vackra och olika.

Vi vandrar så hemåt utmed ån upp på torget. Där träffar vi lärare som demonstrerar för högre löner, jag försäkrar dem om att lärarna är det viktigaste i skolan och då blir de glada. När vi kommer hem är det dags för premiär, vi har på prov anslutit oss till ”middagsfrid”, råvaror och recept  till fyra middagar. I kväll blir det kolja i saffranssås. Middagsfrid och jag får godkänt!