Dagarna före midsommar invaderades vår ö av bilar. Det var inte utan att vi var rädda för att ön skulle sjunka. På midsommaraftonens afton började ett ganska fin regn strila ner på växtligheten och oss. Midsommardagen var lugn men på hundpromenaderna mötte vi endast de vanligaste hundägarna. Vanliga människor höll sig undan regnet. Regnet har fortsatt nu i fem dagar. Förmiddagarna har kunnat vara ganska bra med få men dock regnstänk. En förmiddag var så lovande att vi tvättade och hängde ut på tork. Sedan begav vi oss ut i skogen och letade kantareller. Zorro hittade inte en enda men hävdade stolt att han faktiskt är en tryffelhund. Vi kom hem med kantareller lagom för två mycket små kvällskantarellmackor. Efter vår lilla lunch firade vi som vanligt siesta. Efter en timme vaknade jag och hörde muller runtom. Svarta moln gled fram över vårt hus. Det var bara att rycka ned tvätten, hann före regnet. Sedan var det att vänta på bättre tider.

Åskvädret gjorde att vi inte kunde använda våra datorer och vad gör man då i det elektroniska samhället. Jo, går tillbaka till böckernas värld. I fördjupade sig i sin andra sommarbok, Z låg sovandes bredvid. Då och då voff och morr.

Det är en välsignelse med böcker och framför allt goda böcker. Just nu har jag avslutat en tung bok om tiden före och under första världskriget. Författare till boken heter Adam Hochschild och boken ”Aldrig mera krig”.  Han skildrar krigets alla dårskaper och den totala likgiltigheten för människoliv . Många av officerarna kom från förnäma släkter med krigiska meriter och för dem var kriget mycket av en sport. Boken är intressant inte minst med tanke på de TV-följetonger som gått.

 

En alltid trevlig och eftertänksam bok är Mästaren och Margarite, finns på bibliotek. Innehåll: Stor fet katt, huvudlös person, Trollkarl Pontus Plilatus, Margarite och hennes mästare.

En mycket förtjusande boken är Oscar och den rosa tanten. En fin högläsningsbok för barn och vuxna. Skriven av filosofen Eric-Emmanuel Schmitt. Han har också skrivit boken M. Ibrahim och  den blommiga koranen. En berättelse om en liten judisk pojke och hans vän handlaren Ibrahim.

Tidigt denna morgon väcktes vi av åska och störtregn. Men efter regn kommer sol!