Visst är det höst men egentligen är det en lyckosam höst. Ömsom sol, ömsom moln och regn. Men det är ingenting som påverkat promenaderna med Z.  Ofta har det varit ett fint ljummet regn, endast en gång har Z och jag fått söka skydd. Då REGNADE OCH HAGLADE DET och vi kom hem genomsura. Minst lika ofta har det varit sol.

Ibland går Z och jag ensamma men helst ska matte också med. Vi träffar en och annan hundkompis, då glömmer Z sin värdighet som senior.

 

Vi går oftast utmed ån och då ser vi ”vår” häger. Hen står i vattnet och väntar på någon fisk eller annat häger-godis. En strömstare kan dyka upp, också på jakt. Skränande gäss stör idyllen, ändernas småtjattrande är snarast vilsamt. Z och jag är lyckliga över att matte är med oss så ofta. Ibland och ganska ofta tar Z och matte egna promenader.

 

Senvåren och sommaren var fyllda med oro på grund av Mattes sjuka gallblåsa. Var det ”bara” en elak gallblåseinflammation. När inflammationen var hävd var det dags för titthålskirurgi. Det var inte lätt att lösa gallblåsan från levern och operationen tog lång tid.

Matte kom hem och mådde bra men efterhand återkom illamående och värk. Sänkan steg igen och röntgen visade att det tillkommit en varansamling. Den tömdes och ny antibiotikakur startades. Det blev bättre men så inträffade ett återfall, småfeber, illamående. Tillbaka till sjukhuset, varansamlingen hade återkommit. Nytt dränage,  antibiotikadropp och några dagar till på sjukhuset.

Måla fan på väggen?

Men nu är matt frisk och glad igen, full av energi!  Till Z:s belåtenhet följer hon med på våra promenader under ” den vår de svage kalla höst.”