Omväxlande höstregn drabbar provinsen, jag går inte ut utan regnjacka. Och ut måste jag av ena eller andra anledningen. På lördagen är det torgdag och den kan jag inte missa. Först en långsam  promenad förbi alla stånden med lingon, hallon, blåbär, trattkantareller, vanlig gula kantareller, vaxbönor, skärbönor, haricot vert, äpplen, rödbetor, gula rödbetor, morötter, gula morätter, vitkål, savoy-kål,  brysselkål, gul lök, röd lök, purjolök och flera andra läckerheter. Äpplen är det inte så gott om.

Jag stannar hos vår leverantör av bär, nu har han bara hallon och äpplen. Hallon är bra till lunchyougurten och äpplen är alltid bra som en  munsbit  när jag är sugen.  Passar på att betala en skuld på 20 kronor,  I var sugen på plommon  men hade inga pengar på sig. .Han tänker efter, jo. visst ja, damen med den vita hunden.

Plommon måste vi ha,  grönsakerna har vi hemma. Trattkantareller har vi plockat tillsammans med Z. Denne regniga kväll står Middagsfrid  för menyn . Kalkon, savoykål med mera. Det skall  bli gott denna regniga kväll.