Decembergryning

Decembergryning

Precis när Z och jag skulle ta vår förmiddagspromenad ringde telefonen. Matte som ska tala om att hon är på bussen? Nej, en helt okänd kvinna frågade efter mig, hon ville sälja något ”kosttillskott”. Om jag köper detta dundermedel förflyttar sig kalken i mina kärl till skelettet. På så sätt minskades risken att få en hjärtinfarkt. Det var också fler saker jag skulle slippa om jag åt tillskottet. Hon räknade upp ytterligare sjukdomstillstånd.. Om munläsa nämnde hon ingenting, det skulle jag vilja slippa. Några bevis för påståendena hade hon inte, inte heller har jag funnit några sådana i de stora medicinska sökmotorerna

Tabletten innehöll bland annat vitamin K1, K2, kanske K3 och K4. Lät som de gamla kavallriregementen. K-vitamin är nödvändigt för blodets koagulation och kan tillföras vid grav leversjukdom och cirkulationssvikt för att stilla blödningar. Det ges också till nyfödda, de kan inte själva tllverka K-vitamin.

K-vitamin finns i grönsaker, i kött, lever och nötter. Våra tarmbakterier tillverkar K-vitamin. Så länge vi äter en balanserad kost  drabbas vi inte av K-vitamin-brist.

Anti-K-vitamin används för att förhindra proppbildning på konstgjorda hjärtklaffar. Tidigare användes det också vid propp i venerna men numera används här andra mediciner. K-vitamin kan minska eller upphäva anti-K-effekten.

Använd Dina pengar till bättre saker, exempelvis en god kost.

Högre kommer inte solen

Högre kommer inte solen

Av påringningen blev jag upprörd och var onödigt brysk mot den stackars kvinnan. Hon sa bara det hon var tillsagd att säga. Skammen bör falla på uppdragsgivaren.

 

 

 

slippvärkZ och jag kom ut på vår tur och ilskan la sig, och på eftermiddagspromenaden lärde jag mig något nytt: