Zorro15

Vi har just kommit hem efter en härlig vecka på Mallorca. Vår Z har varit på hundpensionat och haft det jättebra där. Dagen innan vi hämtade honom regnade mycket och blev lerigt och dant. Men en sann hund bekymrar sig inte över sådant och han störtade sig över oss, lerig och dann. Tur att vi inte hade vita rena kläder! Litet hade han nog saknat oss Och när han kommer hem kontrollerar han alla rum och rullar så ihop sig i sin korg

Vi åkte till Mallorca för att vila ut och hämta krafter efter min höftoperationen. Även hustrur drabbas av makens invaliditet och I behöver pusta ut.

Sedan vi konsulterat Vingresor bestämde vi oss för ”Aparthotel  la Pergola”, ett lägenhetshotell  i den lilla orten Puerto Andratx. Det visade sig vara precis vad vi behövde. Ett sovrum, ett vardagsrum och en balkong. Och en musikalisk vattenkran! Den kvittrade som en trädgårdssångare!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Framför oss låg polområdet, hotellets frukostmatsal och bortom allt en gnutta hav och sedan höjder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vi åt vår frukost där. Det var överdådigt med frukter, ägg, äggröra småkorvar, kallskuret, ost, yoghurt och läckra croissanter

Lagom mätta vandrade vi så utmed stranden förbi marinan. Där fanns det jättestora motorbåtar och segelbåtar men också farkoster av mer normal storlek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På kajen stod många båtar uppställda för tillsyn, reparation eller bara förvaring. Marinan måste gett många arbetstillfällen. En förnämlig båtklubb låg här också.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Utmed en å låg många genuina båtar gjorda för utflykter och kustfiske. Observera den lilla masten med sin långa bom, här draperar de sitt ”segel” som soltak och kan fiska skyddade från solen. Ån ingår i ett forskningsprojekt, sötvatten möter saltvatten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dalgången där den lilla staden Andratx  ligger mynnar ut i en skyddad vik och där Puerto Andratx sprider ut sig längs stränderna. På dalsidorna reser sig barrskogsbeklädda branta berg.

Gatorna i Puerto Andraxt är branta och på sitt sätt perfekta för att träna musklerna efter min höftoperation. Det var varmt och kändes skönt för den arma kroppen. Det må sen vara att det inte blev de långa vandringar vi tänkt oss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Även husen klättrade uppför dalsidorna; det måste vara vådligt för rullstolsbundna.

 

Även blommorna klättrade och klängde sig uppåt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eller utmed murar

sep 13 2015_0124

 

 

I Palma utmed la Rambla kan man köpa praktfulla blommor och hoppas hon hade vaser av rätt storlek.

sep 15 2015_0106

 

Mandelodling är utbredd och säkert är det enupplevelse att vandra förbi alla mandelodlingar.

 

sep 16 2015_0089_redigerad-1

 

Mandelträden infördes av araberna omkring år 900.

På marknaden i den lilla staden Andratx  såg vi bland annat Jamon iberico.

sep 16 2015_0087

Den lufttorkade skinkan är en delikatess med äldre ursprung. Om Asterix och Obelix kände till denna skinkvariant är oklart men säkert smakade den även kelterna och därmed lång tid före araberna.

sep 16 2015_0092

Varje kväll  begav vi oss till ”krogsidan” av bukten för att äta vår middag och samtidigt njuta av solnedgången.

Men allt har sin ände (utom korven), tidigt på avresedagen, innan hotellet vaknade, öppnade vi våra frukostpåsar, dukade upp på balkongen

och satt och tittade ut över polen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visst har det varit en skön vecka. Gärna återvänder vi till la Pergola och hoppas då var I bättre form för vandringar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA