I lördags besökte mina söner och jag  Power Meet 2016. Den yngste av sönerna hade i flera år berättat om  denna tillställning och fick oss att åka dit.

Power Meet är en jätteutställning av bilar från de amerikanska 60- och 70-talen, sådana  vi sällan såg här hemma. Ford, Lincoln, Chevrolet, Cadlllac, Buick  var representerade men också bilmärken jag inte kände  igen .  De gamla märkena  som Studebaker,, Hudson eller  Packard var borta sedan länge. Det här var dagen för de stora vräkiga bilarna från 60- och 70-talen  .

Vad jag förstår hade bilarna importerats från USA som renoveringsobjekt. Hur de  såg ut när de kom till Sverige vet jag inte men det ligger mycket arbete bakom de utställda bilarna. Det gäller också att hitta originaldelar till bland annat motorer och kaross, här fanns många stånd som sålde autentiska reservdelar.

Bilarna var rena och välpolerade. Jag träffade en dam som gick över familjens bil med en dammvippa! De flesta bilarna hade nya däck med vita däcksidor. Kanske var det ett måste då det fanns försäljare av medel som gjorde däcksidorna vita.

IMG_0465

Det finns också en ”antirörelse” bland utställarna, bilar som gjorts extra rostiga och som hade skräp  eller kamrater på taken.

IMG_0456

IMG_0460

Men allt var inte stora hästkraftsstinna bilar, Vi såg också en också en röd och söt liten hundkoja.

IMG_0464

 

 

 

 

 

Liten och söt vill jag inte kalla denna maffiga amerikanska truck, men röd var den..

IMG_0459

 

Det var mycket att se och långt gick vi. Runt flygfältet cirklade tunga ovädersmål. Men regn föll inte   Mätta på upplevelser oh en hamburgare gick vi mot färjan som skulle föra oss tillbaka till stan. Vid färjeläget dök det upp några glada män som sjöng, tjoade och dansade runt. Plötsligt dök två av dem ner i vattnet för att rädda en ölburk.De kom upp med burken, dansade runt och slutligen försvann de upp från stranden. Var de berusade eller gycklare? Den akrobatik  de utförde när de stående satta på sig byxorna fordrade ett bra balanssinne.

Den lilla färjan tog oss tillbaka till stan. När vi närmade oss Västerås hamn mörknade himlen, det blåste upp och ett kraftigt regn vräkte ned ackompanjerat av blixtar och dunder. Vi rusade av färjan och tog skydd under en tältduk vid en servering i närheten. På den korta biten hann vi bli genomblöta. Jag fick en extradusch när tältduken skulle avlastas.

IMG_0471

 

Tänk vad det skulle  smaka gott med mat och till den ett eldigt rödvin. Alkoholförbud rådde dock och maten var så där. Men varför klaga, ovädret satte punkt för en händelserik dag tillsammans med mina tre söner