Hjälp! En backfisch eller fjortis har dykt upp i vårt hem. Varför förstår jag inte riktigt. Vi är inte släkt men hon är barnbarn till några mycket goda men numera avlidna vänner. Hon är så där litet trulig och litet, bara litet knubbig.
Hon vill helst inte vara här, hon till och med vantrivs. Och det har börjat hända saker i vårt lugna hem. När jag klipper gräset fattar gräsklipparen eld. Det kommer upp eld och gas vid trappan, vi måste ta kontakt med gasverket. De kommer och försäkrar oss om att det inte finns någon gasläcka och knappast heller några gasledningar. Har flickan övernaturliga egenskaper och kan frambesvärja eld från underjorden. Nej men hon kan sin kemi och har försett sig med rent kalium. Som alla vet måste detta förvara i olja och får inte komma i kontakt med luft och vatten. Flickan har faktiskt en burk av brunt glas och fyllt med vätska och i vätskan finns några glimmande klumpar. Hon fuktar gräset och lägger sedan ut alkalimetallen kalium och voilá.
Vi måste ha henne hos oss ytterligare tid, det går hon motvilligt med på.
Så får vi plötsligt en ny gäst, en ung man och de två fattar tycke för varandra. Hur skall vi lösa detta problem? Det var länge sedan vi hade tonåringar hemma. Det vore förfärligt om den unga damen kommer hem till sina föräldrar och visar sig vara gravid.
När nöden är som störst, då vaknar jag och dra en lättad suck.
Jag vet inte vad gamle Freud skulle säga om min dröm! Backfisch betyder stekt eller bakad fisk!