Vi är på återväg efter en skön sensommarpromenad i vår fantastiska stadspark. På den stora lekplatsen stojar barnen. Det finns mycket de kan göra, klättra, klänga, gräva, åka rutschkana och linbana. Föräldrarna pratar med varandra men håller ett öga på telningarna. Ibland får de ingripa, trösta, torka tårar, borsta bort sand.

En lång stund har vi suttit skyddade av höga dahlior och tittat på cyklister, motionärer, barnfamiljer, hundar och inte minst pensionärer. Solen går långsamt ner genom trädkronorna och kylan smyger sig på., Och Z:s mage börjar knorra.

Vi går över bron förbi ”Strömpis.”  Väggen är tapetserad med affischer som talar om vad som kommer att hända den närmaste tiden. De talar om för oss att om vi attendar eventet på Facebook kommer vi in gratis före klockan22. Dryckerna är också billigare före detta klocklag.

Varken Z eller jag önskar attenda eventet på facebook, vi vet inte ens hur man gör. Så vi fortsätter hemåt mot Z:s favoritmiddag, stekt blodkorv. Det är annat än event, säger Z och puffar på mig