Om någon inte observerat att det är förkylningstider beror det kanske på mörkret, det syns inte så tydligt att näsan är röd. Å andra sidan hörs en kraftig nysning mer i mörkret. Själv har jag drabbats och emellanåt förväntar jag mig att murarna skall falla söder och samman. Men inte ens Z reagerar, tittar bara medlidsamt på mig och undrar hur en liten nos kan låta så mycket, hans är mycket större och känsligare och tystare.
En förkylning tillhör mänsklighetens förtretligheter, jag känner mig rysligt sjuk och eländig men feber har jag inte ,mat och dryck får jag i mig och att gå ut med Z lindrar bara symtomen. En förkylning ger ingen sjukdomsvinst, det är bara så. Och efter sex dagar är den över, skulle den behandlas med medicin skulle det ta minst en vecka att bli frisk.
Det är under sådana förhållanden som min iPad plötsligt vill leva sitt eget liv och alls inte lyda. Jag skulle uppgradera på uppmaning av tingesten. Började bra men värre och värre blir det. Jag går slutligen till affären där jag köpte den. En ung man ser faktiskt medlidsamt på på mig, löser problemet genom att trycka på två knappar och säger ” ha en bra kväll”. Så nu kvarstår endast några okomplicerade aktioner och allt är i sin ordning.
Alla onda ting är tre, sägs det. Vad skall hända nu?