Efter nattens regn är det dags att ösa båten. Z tillfrågas och vill gärna följa med.  När vi öppnar dörren störtregnar det, det är för mycket för oss. Litet dugg får vi tåla men det här! Vi får vänta tills regnet slutar eller i varje fall mildras. Efter någon timme är det ”bara” ett stilla duggande. Det är mycket vatten i båten och sedan i går har det regnat nästan 20 mm.

I förra veckan var det klart bättre väder och på ”morgonpinken” kom en havsörn glidande över kanalen. Örnar är häftiga, Z satte sig ner och tittade p å den stora fågeln, men han var inte rädd.

Senare på förmiddagen såg vi fortfarande örnen kretsa över ön. Nu var inte Z intresserad av den, han inspekterade beståndet av ”Hjärtans fröjd” eller citronmeliss.  Möjligen var det av kulinariska skäl han gjorde besöket, citronmelisskryddat ben är inte det sämsta?

Citronmeliss  är en trevlig kryddväxt, doftar friskt, drar till sig insekter och fjärilar. En gång i tiden använd som medicinalväxt och tillskrivits många egenskaper.  Hjärtlugnande, blodtryckssänkande, stämningshöjande, sårläkande. Kanske har den också använts som kärleksdryck, se ”Ut i min hage där…” Någon säkerställd medicinsk effekt har den inte men doften och smaken är rogivande. Citronmelisste är inte oävet.

Vad Z egentligen ville få ut av inspektionen kan vi inte få något svar på, han sover och snarkar så gott efter kvällspromenaden.